Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Raseri mot Bingo Rimér – söker "mulliga feminister"

Publicerad: 24 September 2013, 13:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:33

Tillsammans med den skandalomsusade snowboardåkaren Kevin Bäckström driver fotografen Bingo Rimér med feminister. Nu söker flickfotografen "slanka heta chicks" och "mulliga feminister".


Ämnen i artikeln:

Bingo RimérKatrin Zytomierska

Det blev ingen rolig start på året för landslagsstjärnan Kevin Bäckström.

I februari sparkades han från landslaget på grund av sin kvinnosyn och snart dumpades han också av sponsorn Junkyard.

Nu ska han göra comeback med hjälp av stjärnfotografen Bingo Rimér.

– Kevin är en fantastiskt spännande person och han har ju varit i lite blåsväder tidigare när han ventilerat sina tankar. Vi lever i ett land som är extremt PK när det kommer till vissa saker men jag tycker verkligen att han gjort intrycket av att vara mjuk, fin och omtänksam, säger Bingo Rimér till Dagens Media.

Nu söker flickfotografen " slanka heta chicks" samt " några kurviga mulliga gulliga korthåriga kaxiga tjejer som kan spela "hardcore" feminister" till fotosessionen.

Idén bygger på att Kevin Bäckström ska få stryk av ett gäng " riktigt förbannade mulliga och ganska aggressiva feminister", berättar Bingo Rimér.

I de sociala medierna har Bingo Rimér dock hudflängts rejält i dag, efter att ha annonserat efter de "mulliga feministerna" på Instagram.

Bland annat kallar Nabila Abdul Fattah, krönikör på ETC Sthlm, både Kevin Bäckström och Bingo Rimér för "sexistiska jävla as".

Själv är Bingo Rimér förvånad över den hårda kritiken.

– Men min erfarenhet av det här nya medielandskapet är att ett fåtal arga människor kan göra extremt mycket väsen av sig. Och det gäller folk med extrema åsikter både åt höger och vänster.

Vad tycker du om kritiken?

– Jag tycker att den är lite obefogad. Det som är beklämmande är att debatten är så onyanserad och aggressiv. De som är arga beter sig som om de vore muslimer när man målar rondellhundar. Det är helt sjukt att man reagerar på det sättet.

Kevin Bäckström har ju varit i blåsväder tidigare, riskerar inte det här att göra bilden av honom ännu mer negativ?

– Det beror lite på. Folk vet ju inte ens vad vi ska göra för bilder. Jag vill driva med den här nidbilden av att feminister är tjocka och fula. Det finns något stereotypt komiskt kring det där, säger Bingo Rimér och fortsätter.

– Jag har rätt att illustrera den här nidbilden och det får man kritisera men det måste vara respektfullt. Nu är det ju typ "döda idioten", vad är det för nivå? Plötsligt blir de sämre än värsta nazisterna.

Hur ser en feminist ut?

– Jag frågade min flickvän Katrin Zytomierska om hon är feminist och hon sa "absolut inte". Hon vill inte ha ett könlöst samhälle. Men jag kan säga så här, en person som jag verkligen beundrar är Gudrun Schyman. Hon är skitsnygg, smart, underbar och en otrolig retoriker. För mig är hon feminismen personifierad.

Är du feminist?

– Nej det vill jag inte påstå. Jag vill inte ha ett könslöst samhälle och jag tycker att det är härligt när Micke Persbrand kan vara riktigt mansgrisig. Det är jävligt spännande och attraktivt med könsdynamiken, säger han och fortsätter:

– Könlösa lattefarsor som sitter och stryks medhårs ger jag inte mycket för. Om jag håller upp dörren för en kvinna vill jag inte höra "jag kan hålla upp dörren själv din mansgris". Jag tänker inte låta mig bli dominerad. Men för alla som är födda på 70-talet och senare är det så klart en självklarhet med lika lön för lika arbete.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.