Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Raketen: Årets revanscher

Publicerad: 2 januari 2013, 12:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Dagens Medias reportrar listar sina nyårsraketer. Årets revanscher är temat när Erik Wisterberg radar upp sina favoriter.


Ämnen i artikeln:

InstagramOla LindholmSocialdemokraternaMartin Schibbye

Johan och Martin och ”den tysta diplomatin”

De skottskadades, greps och skenavrättades för sedan låsas in i det ökända Kalityfängelset. Journalisterna Johan Persson och Martin Schibbyes känsloladdade återförening med sina anhöriga och deras brandtal för pressfriheten var årets skönaste revansch efter att ha tvingats tacka den Etiopiska regeringen i tv för att få bli benådade. Frisläppandet blev även en välbehövlig revansch för UD:s linje med ”tyst diplomati”.

Stillbilden

”Rörlig bild” har varit ordet på alla mediehusens läppar. Alla vill göra webb-tv. Men 2012 går till historien som året då det hetaste sociala mediefenomenet stavades ”Instagram” och baserades på gamla hederliga stillbilder. Facebook värderade mobilappen och dess användare till en miljard amerikanska dollar när de tog det säkra före det osäkra och köpte uppstickaren.

Ola Lindholm

Efter ett minst sagt motigt 2011 var 2012 året då Ola Lindholm åter tog plats i rampljuset med nypremiären av liveshowen ”Riktig talkshow”. Att intervjua Expressens chefredaktör Thomas Mattsson – ansvarig för knarkavslöjandet som slog hans karriär i spillror – var ett både modigt och underhållande beslut.

Bubblare: Socialdemokraterna

Den 21 januari meddelade Håkan Juholt sin avgång efter en oerhört stormig höst som djupt sargade Socialdemokraterna. En omedelbar ”Löfven-effekt” tog vid med en ny partiordförande vid rodret och socialdemokrater runt om i landet kunder glädja sig åt ett 2012 med fina opinionssiffror utan stora skandaler. Men den verkliga matchen avgörs som bekant 2014.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.