lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Prioritet Finans motattack – köper "Ali Fegan" på Google

Publicerad: 18 oktober 2011, 12:44

IFK Göteborgs huvudsponsor Prioritet Finans har köpt sökorden ”Uppdrag granskning” och ”Ali Fegan” för att bemöta Uppdrag granskning påståenden om bolaget.

Ämnen i artikeln:

IFK GöteborgPR

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Prioritet Finans granskas i nästa avsnitt av "Uppdrag granskning" som sänds i SVT på onsdag.

Reportern Ali Fegan anklagar bland annat Prioritet Finans för att göra affärer med grova ekonomiska brottslingar.

Företaget har avböjt att medverka i programmet. Istället väljer man att bemöta anklagelserna med en blogg på företagets hemsida.

Där berättar man bland annat om det brev som Ali Fegans skrivit, där han berättar att anledningen till att han granskar IFK Göteborg-sponsorn Prioritet Finans, är att han själv är Hammarby-supporter.

– Efter allt som har hänt, både i tidigare program och Ali Fegans brev känner vi att vi inte kan lita på att "Uppdrag granskning" är objektiva i sitt program. Därför vill vi ge vår syn på saken, säger Niklas Wiberg, marknadschef på Prioritet Finans.

– Även om vår affärsidé är enkel känns verksamheten för komplex för att lämpa sig att beskriva i en tv-intervju, fortsätter han.

Prioritet Finans har köpt sökorden ”Uppdrag granskning” och "Ali Fegan" på Google, och länkar där till sin sajt. I morgon annonserar företaget i kvällspress med uppmaningen att läsa företagets syn på saken.

– Det finns en risk att programmet är hemskt och får många reaktioner. Då är det bra att tittarna kan gå in på vår sajt och klart och tydligt se hur vi ser på saker och ting och ta del av vår egen granskning av företagen i programmet, säger Niklas Wiberg.

Har ni fått extern hjälp med hur ni ska hantera "Uppdrag gransknings" utredning?

– Vi har haft hjälp av jurister för vissa formuleringar på sajten och har även varit i kontakt med en konsult som har vana av liknande händelser.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev