Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Prinsen bryter tystnaden

Publicerad: 23 Oktober 2013, 05:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

Hans tystnad efter anklagelserna om designbluffen har sågats. Nu tar prins Carl Philip bladet från munnen.


Ämnen i artikeln:

Hovet

Stormen kring gnistskyddet ”Slottet brinner” slog till mot kungahuset med full kraft efter att reklamaren Eric Ericsson gått ut med uppgiften det i själva verket är han som är upphovsman till produkten, som sålts på Svenskt Tenn för över 14 000 kronor.

Prinsen har bemött anklagelserna om bluffen med tystnad.

Men i dag publicerar Expressen en intervju med prins Carl Philip där han ger sin version om barkunden till kontroversen.  

– Det har varit väldigt jobbigt att bli utmålad som bluffdesigner där man ifrågasätter min trovärdighet. Jag är upphovsman tillsammans med Eric Ericson, säger han till Expressen.

Carl Philip hävdar att hela kontroversens upprinnelse beror på hans respekt för Eric Ericssons önskan att vara anonym som meddesigner.

– Det var inte meningen att det skulle bli så här. Att det blev så här handlar om att jag har respekterat Eric Ericsons vilja, att vara anonym. Jag har hela tiden sagt till Eric att jag tycker att vi båda ska stå med som formgivare. Nu blev det ju rätt till slut.

Expressens reporter frågar prinsen exakt vad han har tillfört i processen.

– Det är inte ovanligt att det finns en designgrupp eller ett designsamarbete och det handlar det om här också. Det är resultatet av en underhållande och väldigt kreativ process mellan mig och Eric, där vi har utvecklat eldskärmen tillsammans.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hovet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.