Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

"Prime – Sveriges ondaste pr-byrå"

Publicerad: 15 Juni 2012, 03:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:18

Prime PR placerar sig på en mindre smickrande lista, Miljöaktuellts ”Näringslivets svarta får”, där de bland annat kallas Sveriges ondaste pr-byrå.


Ämnen i artikeln:

Prime PR

Miljöaktuellts lista ”Näringslivets svarta får” består av ett urval från en bruttolista sammanställd av Sveriges ledande miljörörelser, däribland Greenpeace och WWF.

Och bland aktörer som Lundin Oil och Stora Enso återfinns alltså Prime PR.

Anledningen är vissa av byråns lobbyist-uppdrag, till exempel det från Svenskt Näringsliv som gick ut på att ändra Socialdemokraternas och Centerpartiets syn på kärnkraft.

Synpunkterna från miljörörelsen om Prime PR som framkommer i Miljöaktuellts reportage är bland andra:  

”Ett smutsigt track record att hjälpa miljöfarliga branscher som oljebolag och kärnkraftsindustrin att flytta fram sina positioner.”  

Och:

”Sveriges ondaste pr-byrå.”

Krister Nilsson, chef för Primes miljögrupp, bemöter kritiken i ett mejl till Miljöaktuellt:

”Som ni själva konstaterat i senaste numret av Miljöaktuellt (ledaren) är det näringslivet som driver miljöfrågorna framåt nu, eftersom det finns en politisk otydlighet. Samma näringsliv är de kunder som vi arbetar med. I flera fall kan jag med min bakgrund där jag jobbat med miljöfrågor på olika sätt, konstatera att mitt uppdrag i dag kan ge snabb och påtaglig effekt för miljön.”

Dagensmedia.se jagar en kommentar från Prime.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Prime PR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.