Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Prime: Hans politiska engagemang är fristående

Publicerad: 30 januari 2014, 08:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:49

Gustaf Reinfeldt, som praktiserar på Prime, anklagas för att åka gräddfil i Solna.


Gustaf Reinfeldt flyttade till Solna 2012. Han har nu tilldelats plats 11 i den nomineringslista som Solnamoderaterna tagit fram inför valet till kommunfullmäktige. Det kritiseras idag av kommunalpolitiska företrädare i staden.

– Det finns inget som motiverar hans plats bortsett från namnet. Han har inte deltagit i partiarbetet i någon större omfattning. När han satt som ersättare i kompetensnämnden dök han inte ens upp på mötena, säger Mikael Ronsjö, 58, som petats från valbar plats efter 22 år i Solna kommunfullmäktige, till tidningen Metro.

Statsministerns 20-årige son har tidigare bland annat jobbat på McDonalds och Ica Maxi. I våras gav han sig in i pr-branschen, i och med en praktikplats på Prime. Pr-byrån poängterade då att Gustaf Reinfeldt fått uppdraget – en betald praktik under ett års tid – på egna meriter.

Att han parallellt med arbetet på Prime gjort kometkarriär på kommunalpolitisk nivå i Solna är inget Prime hjälpt honom med, enligt Malena Heed, pressansvarig vid byrån.

– Hans politiska engagemang är fristående från hans praktik på Prime, säger hon till Dagens Media.

Praktikperioden för Reinfeldt pågår till i vår. 20-åringen har under sin tid på byrån haft flera olika handledare. Även hans arbetsuppgifter variera, enligt Malena Heed.

– Gustaf har samma arbetsuppgifter som alla andra som genomgår praktik. Det handlar om allt ifrån att förbereda möten, till att ta fram faktaunderlag och göra research.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev