Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pressat The Phonehouse försöker svara – och rasar mot SVT

Publicerad: 21 februari 2011, 10:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:20

SVT:s granskning av mobiljätten har lett till en kritikstorm – som The Phonehouse har stora svårigheter att bemöta. Samtidigt rasar företagets vd Daniel Lindholm mot SVT, bland annat för att tv-bolaget hänger ut nya, ovana chefer med namn och bild.


Ämnen i artikeln:

SVTThe Phonehouse

Efter söndagens ”Dokument inifrån” i SVT, som handlade om ”säljsekten” hos mobilförsäljaren Phonehouse blev det stor debatt.

För att hantera pr-krisen startade The Phonehouse en diskussion på sin Facebook-sida. Där får företaget ta emot massiv kritik – och hätska kommentarer som de har svårt att hinna med att svara på.

– Det är många frågor på en gång. Vi försöker samla ihop frågor och ge övergripande svar. Det blir väldigt mycket kommentarer och påståenden säger, Jonny Malmlöf pr-ansvarig på Phonehouse.

Företagets vd, Daniel Lindholm, vill hellre prata om SVT:s vinkling än den egna krishanteringen:

– Vi är väldigt bekymrade och besvikna över att medarbetare har farit illa. Tonen i det språk som används i SVT:s program tar vi avstånd ifrån, säger han och fortsätter:

– Programmet var väldigt vinklat, och visar en helt felaktig bild. Man litar helt på de uppgifter som kommit fram, det finns ingen objektivitet över huvudtaget. Det är inte god journalistik. Jag är oerhört besviken på SVT, säger Daniel Lindholm.

Kommer ni att vidta några åtgärder mot SVT?

– Det lutar åt att vi vidtar åtgärder. Det som gör mest ont nu är att folk i vår organisation som kanske haft sitt första chefsjobb nu hängs ut med identitet och namn. Trots att SVT vet om att personerna inte jobbar kvar och att verksamheten är nedlagd. Jag har ingen förståelse alls för det.

Hur hanterar ni det här pr-mässigt?

– Det handlar om att få ut en balanserad bild. Vi har redan sett att det blivit en helt annan debatt i sociala medier. Vi kommer även att jobba mer på både den interna och externa kommunikationen.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

SVTThe Phonehouse

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev