Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Pr-vd klär ut sig till ägg

Publicerad: 11 Oktober 2012, 12:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Petter Andréasson, vd på Andréansson PR, står i morgon iklädd en äggkostym och delar ut ägg utanför Östra Station i Stockholm.


Andréasson PR började jobba med branschorganisationen Svenska Ägg vid årsskiftet. Byrån har startat samarbetet genom att bland annat arbeta med organisationens bannerannonsering.

I morgon växlar dock pr-byrån upp arbetet med organisationen. För att fira att det är äggets dag kommer byrån ställa ut människor utklädda till ägg vid olika tågstationer i Sverige. Dessa personer ska sedan erbjuda färdigkokta ägg till morgonresenärerna.

Bland annat kommer Andréasson PR:s vd Petter Andreasson att stå vid Östra Station i Stockholm, iklädd hela dräkten, inklusive äggskalshatt, och dela ut vakuumförpackade ägg.

– Jag tycker att jag måste hjälpa till och ge draghjälp till äggets dag eftersom det är första gången som vi gör något stort av det, säger han till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Det är väldigt skojigt och jag är själv förtjust i ägg. Tanken är att äggets dag ska bli lika känd som kanelbullens dag. Vi vill inte att man bara ska tänka ägg och påsk utan ägg är ett livsmedel som man använder året runt och jämt.

Hur kommer ni att fortsätta jobba med att uppmärksamma ägget?

– Vi jobbar redan med pr på olika sätt. Bland annat med undersökningar kring äggvanor som redan har fått bra spridning, sedan gäller det att hitta bra tillfällen att lyfta fram fördelarna med ägg.  Hela diskussionen om bantning och LCHF har redan gett ägget en skjuts.

Äggen kommer att delas ut vid följande ställen:

Stockholm: Östra Station, Gullmarsplan, Liljeholmstorget

Göteborg: Centralstationen

Västerås: Centralstationen

Eskilstuna: Centralstationen

Enköping:  Centralstationen

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.