söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsulten om Dylankonserten: "Folk undrar om jag kan ordna träff med David Bowie"

Publicerad: 18 december 2014, 05:40

Sara Hemmingsson är pr-konsult på Doe Blomberg Gottberg som skapat den omtalade Dylan-konserten för Fredrik Wikingsson. Nu drunknar hon i mejl från medier och fans från hela världen.

Ämnen i artikeln:

PafBob DylanPR

AA

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se


Är det här det mest lyckade jobb du har gjort?

– Ja, i särklass. Det är ju Doe Blomberg Gottberg som står bakom hela idén och skapat kampanjen Experiment Ensam. Men vi delar synen på kommunikation där vi arbetar mycket med kontexten i stället för att skriva budskapet i ansiktet hos mottagaren. Jobbar man med pr befinner man sig ofta i bakgrunden. Men det går inte att skjuta från höften, man måste ha en medveten strategi. Vi har jobbat jättehårt och vetat precis vad vi skulle göra.

Paf:s slogan är "Det blir roligare tillsammans". Samtidigt hade ju Fredrik Wikingsson sitt livs upplevelse - ensam. Är det inte motsägelsefullt?

– Jo kanske, men han har å andra sidan inte gjort detta med, låt säga, fem av sina vänner. Han har själv sagt att han ska älta och spela upp den här konserten för vänner 20 år framöver, men att ingen kommer förstå. Han har också sagt att det fanns en viss tomhet när han satt där själv och applåderade. Hade han upplevt det tillsammans Filip så hade det kanske varit annorlunda? Målet är också snackisen, diskussionen, inte att ge alla svaren. Jag tror delvis att det är därför vi har fått så mycket uppmärksamhet.

Medier från över 80 länder har hört av sig. Vad undrar de över?

– Just nu är min mejlbox full av språk jag inte förstår. Man undrar över bilder, citat, och om man får använda materialet. Man frågar om experimentet och vem Fredrik är. Överlag är det väldigt positiv och nyfiken respons. Många kommer med förslag på kommande experiment och undrar och jag kan ordna en ensamträff med David Bowie till exempel.

Kan du det?

– Haha, ja absolut. Jag är kaxig nu. Vi tänker fortsätta i samma bana.

Fick du träffa Dylan?

– Nej, det var det som var grejen. Vi tog experimentet på största allvar. Det var meningen att han skulle träffa honom ensam och kunna få en helt egen upplevelse. Fredrik träffade inte någon annan varken före, under eller efter konserten.

Vad tar du med dig från projektet?

– Jag har nog aldrig varit så på tårna i hela mitt liv. Fredrik var så nervös att det inte skulle bli av och vi var själva osäkra in i det sista. Ingen har gjort något liknande så det var faktiskt inte förän det hände som vi alla slappnade av. Den enorma anspänningen och engagemanget hos alla som var med är nog det jag kommer minnas mest.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev