onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsult fick in artikel på Brännpunkt

Publicerad: 19 augusti 2010, 10:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

I debattartikeln i dagens SvD tituleras Sten Erik Jensen frilansjournalist, men det framgår inte att han också är konsult på Mix PR.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetDagens Nyheter

HW

Henrik Widell


Sten Erik Jensen var i tio år ledarskribent på Dagens Medicin men jobbar nu som frilansjournalist och seniorkonsult på Mix PR. I debattartikeln som publicerades i dagens SvD går han ut i kraftigt försvar för den statliga myndigheten, Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN.

Mix PR:s vd, Kerstin Andersson, säger:

– Vi har inte HSAN som kund och debattartikeln är inte skriven på uppdrag av Mix PR.

Carina Stensson, redaktör för SvD:s Brännpunkt:

– Enligt Sten Erik Jensen så slutade han jobba för Mix PR vid halvårsskiftet och jobbar nu enbart som frilansjournalist.

Detta tillbakavisas av Kerstin Andersson, som efter att ha samtalat med Sten Erik Jensen återkommer till Dagensmedia.se.

– Det stämmer inte. Han jobbar deltid hos oss med specifika uppdrag men det har inte med de här frågorna att göra. Det ingår i vårt avtal att han inte gör frilansuppdrag som har med våra uppdrag att göra. Han tog inte kontakt med mig innan publiceringen eftersom han ansåg den vara okontroversiell, säger hon.

Carina Stensson beklagar att det på Brännpunkt inte framgått att Sten Erik Jensen också jobbar som pr-konsult.

– Vi vill alltid skriva ut vad folk jobbar men det förutsätter ju att folk spelar med öppna kort och berättar sanningen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev