tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-chefen Linda Waxin var misstänkt sjuk i ebola: ”Låg längst bak i planet och spydde”

Publicerad: 21 oktober 2014, 09:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:24

Plötsligt drabbades Edelmans tidigare vd Linda Waxin av en kraftig huvudvärk och började kräkas. Då fruktade hennes medpassagerarna det värsta – att hon hade ebola.


DT

Dante Thomsen


Linda Waxin är just nu ute och reser tillsammans med sin lillebror David Waxin och det var på planet på väg från Honululu i Hawaii till Japans huvudstad Tokyo som dramat utspelade sig.

– Jag vet inte exakt vad som hände men jag fick huvudvärk och började kräkas. Det slutade inte och till slut låg jag längst bak i planet med massor av folk runtomkring mig. I högtalarna ropade de efter en läkare, säger en omtöcknad Linda Waxin till Dagens Media.

– Jag tror att det blev extra dramatiskt eftersom alla är så rädda för ebola och jag låg ju du där och svettades och kräktes.

När planet väl landade på Narita Airport i Tokyo möttes Linda Waxin av tio läkare och sjuksköterskor som i ilfart förde henne till ett sjukhus med ambulans.

– De frågade hela tiden om jag har varit i Västafrika och jag försökte säga att ”jag har bara varit i USA, jag lovar”. I Japan av alla ställen också, ingen pratade ju engelska. Det blev en del teckenspråk.

Väl på sjukhuset gjorde läkarna flera tester, bland annat ett ryggmärgsprov, och kunde ganska snabbt utesluta ebola.

– Det ska inte vara något allvarligt men de vet inte exakt vad som hände.

Det låter läskigt?

– Det var väldigt filmiskt och dramatiskt. Det är nästan så att det blev lite pinsamt när jag fick proverna och de sa att det kanske var spänningshuvudvärk eller något liknande.

Hur reagerade du när de frågade om du har ebola?

– Jag började skratta. Jag var ju helt out of it. Det kändes ju som att ”det här händer inte”. Men jag hann aldrig bli så orolig eftersom att jag hade så ont. Jag spydde typ 25 gånger. Det var nog värre för min lillebror men jag hann aldrig tänka att det var något allvarligt eftersom att jag nästan var medvetslös.

Hur mår du nu?

– Jag mår ganska bra. Vi tappade några dagar i Tokyo men det är en bra historia. Nu pratar vi om när vi ska sjunga karaoke, säger Linda Waxin och skrattar.

Linda Waxin var tidigare vd på pr-byrån Edelman men valde i början av året att säga upp sig för att sörja sin far, som gick bort i cancer i december 2013. Sedan dess har hon befunnit sig på resande fot.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev