Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Politikerna: Inför karantän

Publicerad: 28 Juni 2013, 08:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:41

En majoritet av riksdagsledamöterna i Dagens Medias enkät vill sätta stopp för topppolitikernas sömlösa sidbyte till lobbyistfirmorna.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenAlmedalen 2013LobbyismPR

Sten Tolgfors är den senaste i raden av politiker på absolut toppnivå som går direkt till ett jobb som lobbyist.

Dessutom, kunde Aftonbladet berätta, har hans nya arbetsgivare Rud Pedersen försvarskoncernen SAAB på kundlistan. Den före detta försvarsministern är nu alltså lobbyist för en firma som jobbar med direkta intressen mot Sveriges försvarsmakt.

– Det är olyckligt. På samma sätt tyckte jag att det var olyckligt att Göran Persson gick så snabbt till en byrå efter att han varit statsminister. Han tog med sig ett enormt kontaktnät och massor av hållhakar på folk, säger Peter Eriksson, miljöpartistisk riksdagsledamot och ordförande i riksdagens konstitutionsutskott.

Han vill nu se en reglering, som sätter käppar i hjulen för toppolitiker som vill göra likadant som Tolgfors och Persson. Och Peter Eriksson är inte ensam. Av 59 svarande riksdagsledamöter anser 31 att det bör införas en karantän för toppolitiker. 21 svarade nej, och 7 svarade vet ej.

LÄS OCKSÅ:

Läs hela artikeln – samt pr-branschens svar på kraven på karantän i Dagens Media #12 – som ges ut i pappersform och digitalt via Dagens Medias tidningsapp för Iphone/Ipad eller Android.

Du som är i Almedalen kan gratis hämta ett exemplar i Dagens Medias tält i hamnen bredvid restaurang Hamnplan 5.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.