Piratpartiet tar över Wikileaks-servrar

2010-08-18 09:56  

Pirater vill vara ett extra skydd mot Pentagon

Under gårdagen gick Piratpartiet ut med att de tar över driften av Wikileaks servrar. Sajten som gjort sig känd genom att läcka
hemlighetsstämplade dokument från kriget i Afghanistan har på senare tid utsatts för kraftiga påtryckningar från Pentagon vilket också är anledningen till att Piratpartiet tar över driften.

– Det började egentligen med att jag skrev en debattartikel å

Piratpartiets vägnar där jag erbjöd Wikileaks hjälp. Våra
organisationer startade ungefär samtidigt och vi har jobbat parallellt med samma frågor, därför ser vi det här samarbetet som en seger. För oss handlar det om demokrati och öppenhet, säger Anna Troberg från Piratpartiet.

Hon håller med om att samarbetet inte bara är en ideologisk seger för partiet utan att det också ger en hel del gratispublicitet, något som är välbehövligt inför valet.

– Javisst, det här hjälper oss absolut i valrörelsen men vi hade
erbjudit Wikileaks vår hjälp oavsett vad. Vi hoppas kunna ge Wikileaks ett extra skydd eftersom att det är svårare att beslagta våra servrar då vi är ett politiskt parti. Man kan säga att vi använder våra egna servrar som sköldar.

Servrarna med de hemlighetsstämplade dokumenten finns redan på hemlig ort i Sverige och Anna Troberg räknar med att allt ska vara klart inom några dagar.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt