Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Piratpartiet tar över Wikileaks-servrar

Publicerad: 18 Augusti 2010, 07:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:41

Pirater vill vara ett extra skydd mot Pentagon


Ämnen i artikeln:

wikileaks

Under gårdagen gick Piratpartiet ut med att de tar över driften av Wikileaks servrar. Sajten som gjort sig känd genom att läcka hemlighetsstämplade dokument från kriget i Afghanistan har på senare tid utsatts för kraftiga påtryckningar från Pentagon vilket också är anledningen till att Piratpartiet tar över driften.

– Det började egentligen med att jag skrev en debattartikel å Piratpartiets vägnar där jag erbjöd Wikileaks hjälp. Våra organisationer startade ungefär samtidigt och vi har jobbat parallellt med samma frågor, därför ser vi det här samarbetet som en seger. För oss handlar det om demokrati och öppenhet, säger Anna Troberg från Piratpartiet. Hon håller med om att samarbetet inte bara är en ideologisk seger för partiet utan att det också ger en hel del gratispublicitet, något som är välbehövligt inför valet.

– Javisst, det här hjälper oss absolut i valrörelsen men vi hade erbjudit Wikileaks vår hjälp oavsett vad. Vi hoppas kunna ge Wikileaks ett extra skydd eftersom att det är svårare att beslagta våra servrar då vi är ett politiskt parti. Man kan säga att vi använder våra egna servrar som sköldar. Servrarna med de hemlighetsstämplade dokumenten finns redan på hemlig ort i Sverige och Anna Troberg räknar med att allt ska vara klart inom några dagar.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

wikileaks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.