Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Peter Hjörnes miljonlön får grönt ljus av facket

Publicerad: 30 November 2015, 13:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

Stampen gjorde förlust på en halv miljard – samtidigt ökade utbetalningen till Peter Hjörne med 51 procent.


Ämnen i artikeln:

Stampen

I förra veckan publicerade Dagens Media lönerna för mediecheferna under 2014. Högt på listan placerade sig krisdrabbade mediekoncernen Stampens huvudägare Peter Hjörne.

Stampen gjorde under 2014 en förlust på en halv miljard kronor, trots det har Peter Hjörne, som också är styrelseordförande i Stampen, ökat sin inkomst med 51 procent till 9,4 miljoner kronor.

Själv förklarar Peter Hjörne, via Stampens presskontakt, att hans lön inte har ökat. Däremot har han valt att ta ut en större del av sin intjänade pension under fem år istället för livet ut, vilket påverkar den taxerade inkomsten.

Gabriella Mohoff, fackklubbsordförande på Stampen, säger till Dagens Media att Peter Hjörnes löneökning inte har väckt några särskilda reaktioner bland de anställda.

– Utifrån de siffror som jag har sett och den information jag har tagit del av inom huset, så är det ett faktum att Peter Hjörne inte har tagit ut högre lön från bolaget, utan att det bland annat handlar om just pensioner. Det finns alltså en förklaring till att siffrorna ser så stora ut i år, jag hade varit mer upprörd om det faktiskt hade varit så att Peter Hjörne höjt sin lön, säger hon.

Gabriella Mohoff menar dock att det utifrån den generella situationen för mediehusen idag är anmärkningsvärt att mediechefernas löner ligger på så höga nivåer.

– Jag skulle vilja peka ut alla chefer, snarare än någon enskild. Peter Hjörne sticker inte ut i sammanhanget. Med tanke på hur vi sliter på golvet varje dag ser det inte så snyggt ut för branschen över huvud taget. Det är ju horribla siffror när man tänker på hur vi ständigt dividerar med hundralappar hit och dit, medan ägare och chefer plockar ut miljonbelopp.

Läs även:

Här är mediechefernas lönelyft

Facket om Casten Almqvists lön: "Det ser illa ut"

 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.