Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


PR

Perssons advokat: ”Byggfirman har saltat fakturorna”

Byggfirman har fuskat med faktureringen för att blåsa Göran Persson på pengar. Det säger Perssons advokat till dagensmedia.se.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Publicerad: 31 Oktober 2011, 08:37
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:52

Som dagensmedia.se tidigare i dag kunde avslöja stäms JKL-konsulten – tillika Sveriges före detta statsminister – på 500 000 kronor.

Detta eftersom han vägrar betala så mycket som Erik Sjögren Byggnads AB kräver för en tillbyggnad på hans egendom Övre Torp.

Enligt Göran Perssons advokat Henrik Bellander har den före detta statsministern goda skäl för att inte betala.

– Det är huvudsakligen en fråga om fakturerade arbetstimmar som inte har blivit utförda, en överfakturering, säger han till dagensmedia.se.

De har saltat fakturorna?

– Ja, de har saltat fakturorna med timmar. De har redovisat timmar då ingen från byggfirman varit på plats.

Vad tror du om era chanser att vinna detta?

– De är goda. Men det viktiga är att domstolen får pröva detta. Det är fakturor som varit bestridda sedan lång tid tillbaka, och när vi inte kunnat nå enighet är det tyvärr så att domstolen får avgöra hur många arbetstimmar som faktiskt är utförda.

Enligt Henrik Bellander handlar det om betalningen för 600-700 timmar som byggfirman har försökt blåsa Göran Persson på.

Läs mer:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.