Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Obama tog Acnes (s)logan

Publicerad: 8 november 2011, 11:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Obamas nya slogan "We can't wait" är en direktöversättning av Socialdemokraternas "Vi kan inte vänta" från valet 2010. "Smickrande", säger Adam Springfeldt S-byrån Acne.


Det var Acne Advertising som låg bakom S-budskapet "Vi kan inte vänta" inför valet 2010. Byrån är inte upprörd över att USA:s president Barack Obama använder samma slogan inför presidentvalet nästa år. Tvärtom.

– Det är roligt och smickrande. Men allt beror på sammanhang, hade det varit en liten lokal organisation hade vi kanske reagerat annorlunda. Nu är det bara kul att Obama återanvänder samma budskap, säger Adam Springfeldt, cd på Acne.

Vet du om Obamas kampanjstab kände till Socialdemokraternas slogan?

– Det är svårt att säga om de vet. Men vi vet att Socialdemokraternas kampanjarbetare har varit i USA inför valet och har varit i kontakt med Obamas staber.

För Socialdemokraterna gick det inte så bra i senaste valet, trots Acnes slogan.

– Nej, man skulle ha haft en Obama som budbärare i stället. Jag har fullt förtroende för att han kommer att förvalta budskapet väl, säger Adam Springfeldt.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.