Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Nystart för PR-byrå i Åre

Publicerad: 11 maj 2010, 04:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:51

PR-byrån Begriplig PR bommar igen i Östersund och startar om i Åre med nya namnet Forsgren & Fors Co.


Byrån hade tidigare kontor i både Östersund och Åre, men väljer nu att profilera sig som en renodlad Årebyrå.

Ägarna Mia Forsgren och Tina Fors, som för två år sedan tog över Begriplig PR efter grundaren Andrea Swenson, säger att nystarten till stor del handlar om att synliggöra nätverket de samarbetar med, till exempel kommunikationsrådgivare och grafisk formgivare, samlat under Co.

Varför stängde ni igen i Östersund?

– Dels bor vi båda två i Åre, så det blir enklare att ha kontoret hät, och dels ville vi göra företaget till vårt eget. Åre är dessutom ett jättestarkt varumärke som vi vill förknippa oss med, säger Mia Forsgren till Dagensmedia.se

Personalstyrkan på Begriplig PR har minskat genom åren, och från att i slutet ha varit omkring sex personer är de nu bara tre anställda på Forsgren & Fors Co.

Enligt 2009 års bokslut för Begriplig PR låg omsättningen på cirka 5 471 000, jämfört med 6 442 110 kronor för 2008. Dock var rörelseresultatet bättre 2009, det låg på ungefär 484 000 kronor, en ökning på 343 000 från 2008.

– Genom att vi haft färre anställda och samtidigt fått in fler uppdrag har vi kunnat öka lönsamheten. Men när vi hittar nya personer med rätt kompetens som vill bo och verka från Åre så kommer vi att anställa fler, säger Mia Forsgren.

Forsgren & Fors Co arbetar med uppdrag för näringsliv, myndigheter och organisationer med lokalt, nationellt och globalt perspektiv, och har kunder i hela landet.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.