Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Ny tankesmedja fokuserar på folkhälsa

Publicerad: 20 augusti 2013, 10:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:37

Den nybildade politiskt oberoende tankesmedjan Future Health Lab vill göra Sverige hälsosammare.


– Vi vill bredda bilden av och ta ett helhetsgrepp om hälsa. Vi vill visa att det handlar om mer än sjukvård samt få fler människor att göra aktiva och medvetna val som resulterar i bättre hälsa. Ambitionen är att utforska och visa vilka vägar Sverige kan ta för att förbli världens hälsosammaste land även de kommande decennierna, säger Roland-Philippe Kretzschmar, ordförande Future Health Lab i ett pressmeddelande.

Tankesmedjan bildades av sju hälsointresserade personer med olika bakgrund: Roland-Philippe Kretzschmar, vd för hälsokommunikationsbyrån MNML Agency, Niklas Laninge, psykologkandidat och operativt ansvarig på konsultföretaget Psykologifabriken, Bengt Matsson, miljö- och CSR-ansvarig på Pfizer, Johanna Skantze, vd för Generator Sverige, Joel Brosjö, UX-ansvarig och partner på Spotify Business, Jan Åman, kulturentreprenör i Atelier Slice och Katarina Gospic, hjärnforskare som driver konsultföretaget Brainbow Labs.

Ambitionen är att lyfta fram områden som påverkar hälsan i Sverige, men som tankesmedjan upplever får för lite uppmärksamhet.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.