Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Ny Gemenskap samlar mat till hemlösa på ICA

Publicerad: 11 juni 2009, 06:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:33

Välgörenhetsorganisationen Ny Gemenskap underlättar för Svensson att skänka till hemlösa genom att placerar ut kylskåp i mataffärer. Electrolux sponsrar med kylskåp.


Kylskåpet står i butiksentrén och uppmanar kunderna att köpa en extra vara som de sedan kan ställa in i skåpet innan de lämnar affären. Sedan tömmer Ny Gemenskap kylskåpen varannan dag och delar ut maten till de hemlösa.

Bakom kampanjen står den färska reklambyrån Swedish Bonanza som i dag består av Fatih Okan, copywriter och Felipe Montt, art director.

- Med den här kampanjen vill vi sänka tröskeln för allmänheten att bidra. Vi vill ta oss ifrån hela postgiro-grejen och samtidigt inte ge några möjligheter till ursäkter. Det här bidraget går inte till knark eller alkohol. Det som ställs in i kylskåpet är det som delas ut, säger Felipe Montt.

I dagsläget finns bara ett kylskåp utplacerat, på ICA Svevägen, men Swedish Bonanza pratar med ett flertal butiker och har förhoppningen att fler kylskåp snart ska följa. Electrolux sponsrar med kylskåp.

- Vi la fram det här förslaget til dem och de nappade, vilket vi förstås är glada för.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.