Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

MS&L tar in digitalchef

Publicerad: 30 April 2010, 11:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Den ökade efterfrågan på kompetens inom digitala medier är anledningen till att pr-byrån MS&L förstärker sitt digitala team i Norden.


– Vi samlar all mediekompetens i ett team och inom ett år kommer vi att vara kanske 10 personer i Norden istället för dagens fem, säger bolagets svenska vd Jan Lindow.

I ett första steg har man rekryterat Christian Åkerhielm som head of digital på den nordiska marknaden. Han har tidigare jobbat på Heartbeats, Jung och Pronto. Under honom kommer teamet samordnas och ledas i Oslo, Köpenhamn och Stockholm. På Europa-nivå samlar man också sin europeiska kompetens i ett digitalt team. Detta leds från Frankrike av Stanislas Magniant.

Jan Lindow berättar att sociala medier har blivit en allt viktigare kanal för MS&L:s kunder.

– Särskilt om man vill nå den yngre målgruppen, det är absolut viktigare än print och till och med tv och radio. Vi har ett bra team som vi nu förstärker för att möta efterfrågan. Många varumärken har dålig kunskap om vad som sägs om dem i sociala medier.

I ett pressmeddelande säger Christian Åkerhielm att ”vi ligger redan långt framme, men självklart innebär detta ett rejält lyft för oss och våra kunder när vi kan arbeta utifrån en så stor kompetens- och erfarenhetsbas”.

MS&L Group grundades i november 2009. Senast vann byrån kampen om mångmiljonuppdraget för Apoteket AB.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.