Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

MP tar in kriskonsult

Publicerad: 12 Maj 2016, 06:27
Uppdaterad: 12 Maj 2016, 06:29

Miljöpartiet tar hjälp av en konsult för att hantera den pågående krisen.


Ämnen i artikeln:

Miljöpartiet

Flera tunga partiföreträdare har i spåren av krisen inom Miljöpartiet de senaste veckorna tvingats lämna sina poster.

Bostadsminister Mehmet Kaplan och den tilltänkta partistyrelseledamoten Yasri Khan har fått lämna sina uppdrag, medan språkrörens presschef Magnus Johansson har tagits ur tjänst efter att ha försökt påverka innehållet i SVT:s ”Aktuellt”.

Dessutom fick lokalpolitikern och ledamoten i valberedningen Anna Kelemen lämna efter att ha svarat på en intervjuförfrågan från en Aftonbladet-reporter med orden "Är du dum i huvudet?".

Krisen nådde dock en ny nivå i måndags när valberedningen föreslog att språkröret Åsa Romson skulle bytas ut mot Isabella Lövin. Åsa Romson valde samtidigt att meddela att hon lämnar regeringen och sin ministerpost.

Nu väljer Miljöpartiet att ta in kriskonsulten Mattias Schain, skriver Aftonbladet. Han har tidigare varit politiskt sakkunnig i regeringens samordningskansli.

Ett av hans uppdrag blir att utvärdera partiets krishanteringsorganisation.

– Det är viktigt att en oberoende person är med, som inte har någon koppling till partiet just nu och som uppfyller de kriterier som jag har ställt på vem som ska kunna jobba med utvärderingen, säger Anna Stenvinkel, Miljöpartiets kanslichef, till Aftonbladet.

Hon vill inte uppge hur mycket kriskonsulten får betalt för uppdraget.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Miljöpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.