Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Miljöpartiet överlägset bäst på kommunikation

Publicerad: 2 juli 2013, 07:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:41

Miljöpartiet är det parti som är överlägset bäst på att kommunicera sin politik. Det anser landets mest tongivande politiska reportrar och ledarskribenter.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAlmedalen 2013

Sedan valet 2006 har Moderaterna, eller kanske snarare Nya Moderaterna, flera gånger hyllats för sin kommunikation.

Men när Dagens Media i dag frågar landets ledande politiska reportrar och ledarskribenter om vilket parti som är bäst på att kommunicera sin politik är tronskiftet ett faktum.

Av de totalt 35 journalister och ledarskribenter på landets största tidningar som svarat anser mer än hälften (18 stycken) att Miljöpartiet är bäst på att kommunicera sin politik.

Moderaterna kommer i sin tur först på andra plats, med blott sex röster. På delad tredjeplats kommer Socialdemokraterna och Folkpartiet med fyra röster vardera.

– Kommunikation handlar ytterst om makt och Miljöpartiet är en väldigt intressant spelare i det scenario som börjar dras upp inför valåret 2014. De är väldigt viktiga för konkurrensen i partisystemet och det tror jag är det avgörande, säger Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Läs hela artikeln – samt pr-branschens svar på kraven på karantän i Dagens Media #12 – som ges ut i pappersform och digitalt via Dagens Medias tidningsapp för Iphone/Ipad eller Android.

Du som är i Almedalen kan gratis hämta ett exemplar i Dagens Medias tält i hamnen bredvid restaurang Hamnplan 5.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAlmedalen 2013

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.