söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

McDonalds putsar varumärket

Publicerad: 29 maj 2013, 13:05

Nya färgkoder, ny restaurangdesign och grönare menyer. Det är några av förändringarna när McDonalds i Sverige ska ge varumärket en ansiktslyftning.

Ämnen i artikeln:

McDonaldsPR

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Snabbmatskedjan McDonalds vill skaka av sig den ohälsosamma "fastfood-stämpeln". Företagets svenske vd John Atherton säger till Dagens Nyheter att den svenska grenen av hamburgerkedjan ska slå in på en ny väg – den ekologiska och kundvänliga. Ansiktslyftningen kommer att kosta över en miljard kronor när den är klar, enligt tidningen.

– Vi kan inte växa om vi inte lyssnar på vad omvärlden tycker. Varje land har sin egen smak, Sverige också och nu arbetar vi på framtidens varumärke för den svenska marknaden, säger John Atherton till DN.

Den välkända gula bågen på McDonalds skylten är kvar i Sverige men bottenplattan har blivit mörkgrön. Restaurangerna ska också förändras och få lugnare miljö och maten ska bli mer näringsriktig.

Enligt DN ska McDonalds under de kommande fem åren utöka kedjan med 50 nya restauranger runt om i landet till 270 stycken.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev