Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Martin Jönsson: "Hermele slåss mot väderkvarnar"

Publicerad: 3 September 2013, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

Bernt Hermele missar målet i sin Bonnierbok ”Firman”, detta menar Sveriges Radios Martin Jönsson.


Ämnen i artikeln:

BonnierSveriges Radio

I två nyutkomna böcker om släkten Bonnier, står Björn af Kleen för en och Bernt Hermele för den andra. Tanken att kasta ljus över en av Sveriges mäktigaste familjer. Sveriges Radios Martin Jönsson plockar nu fram stora sågen mot den före detta Bonniermedarbetaren Bernt Hermeles "Firman".

Där Hermele vill belysa och motverka rådande tystnad kring Bonnierkoncernens maktkoncentration och hur dess mediemakt används, menar Martin Jönsson att fokus snarare hamnar på Hermeles personliga skrivprocess och allt motstånd till insyn Bonnierkoncernen bjuder på.

"Hermele är så upptagen av sin fajt med väderkvarnarna att han tappar bort sitt eget uppdrag. Till stora delar är Firman faktiskt mer en bok OM att skriva en bok om Bonnier, än ett riktigt reportage", skriver Martin Jönsson.

Istället för nyheter och granskning av Bonnier, bjuder "Firman” hellre på förolämpningar mot personer inom koncernen och lämnar därför mycket att önska enligt Martin Jönsson.

"Hur Bonnier använder sin mediemakt är en oerhört viktig fråga. Lika viktig är frågan om deras förmåga att behålla den. Men DET får uppenbarligen bli en annan bok", avslutar han.

LÄS ÄVEN:

Gustav Thunander

Ämnen i artikeln:

BonnierSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.