Marknadsdomstolen fäller Tele2

2011-06-14 10:52  

Tele2:s säljare uppgav att de ringde från Telia.

Telia drog konkurrenten Tele2 inför Marknadsdomstolen efter att flera av Tele2:s säljare sagt att de ringde från Telia eller på andra sätt förespeglade att Tele2 och Telia samarbetade eller var del av samma företag. Telia hävdade – med ett rapportdokument från sin kundtjänst innehållande 260 fall – att Tele2:s metoder var systematiska.

Tele2 försvarade sig med att missförstånd alltid kan uppstå mellan köpare och säljare, särskilt när Tele2 och Telia faktiskt har ett samarbete om 3G-nätet. Tele2 skriver också att anmälningar till Konsumentverket och PTS med flera uppgår till cirka 20 stycken sett över flera år och att det inte bekräftar Telias påstående om ett problem av en större omfattning.

Marknadsdomstolen går dock på Telias linje och förbjuder Tele2 att i sin marknadsföring hävda att:

- TeliaSonera är avsändare av marknadsföringen.

- TeliaSonera och Tele2 har ett samarbete av betydelse i sammanhanget, om så inte är fallet.

- TeliaSonera och Tele2 har gått ihop eller är samma bolag.

- Tele2 har tagit över eller ska ta över delar av TeliaSonera.

Bryter Tele2 mot beslutet väntar böter på 1 miljon kronor. Tele2 ska också betala Telias rättegångskostnader på 614 500 kronor.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt