Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Makthavares grundare till Mix PR

Publicerad: 2 November 2010, 08:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Magnus Ljungkvist, pressekreterare på Stockholms Läns Landsting och vd på Makthavare.se, går till pr-branschen.


Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Han blir public affairs-vd på Mix Public Relations och kommer i första hand jobba med hälso- och sjukvård.

– Jag föreställer mig en ganska tillbakadragen roll som dörröppnare, som hjälper företag och organisationer inom hälsosektorn att nå rätt personer med sina budskap, säger Magnus Ljungkvist till dagensmedia.se.

Genom Makthavare.se och Almedalsbloggen och sin politiska bakgrund inom Socialdemokraterna har Magnus Ljungkvist byggt upp ett brett kontaktnät och inblick i beslutsprocesserna, som han tror sig ha större glädje av som pr-konsult än i landstinget.

Magnus Ljungkvist fick pris för årets medborgarjournalistik i Almedalen 2007 för avslöjandet om dåvarande ministern Maria Borelius ekonomiska förehavanden, vilket i slutändan tvingade henne att avgå.

Han blir kvar som vd på Makthavare.se och ser inget problem med att han fortsätter att skriva för sajten.

– Jag tror inte min roll som pr-konsult får någon större betydelse för Makthavare.se. Jag följer redan i dag mina egna skrivregler om att inte skriva om mina kunder eller uppdragsgivare, och det fortsätter jag med. Om Makthavare.se ska fortsätta att vara trovärdigt är det viktigt att vi är noga med den redaktionella friheten.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.