Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Makens byrå fick pr-uppdrag i Stockholms stad

Publicerad: 3 november 2011, 07:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

Kulturförvaltningen anlitar pr-byrån Gullers grupp där kulturrådborgarrådet Madeleine Sjöstedts make jobbar, skriver Makthavare.se.


Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

Efter kontroverser kring Stockholms nya kulturstödssystem beslutade Stockholms kulturförvaltning att ta hjälp av en pr-byrå.

Byrån skulle hjälpa till att gå igenom remissvaren kring de föreslagna förändringarna i kulturstödet.

Valet av pr-byrå föll på Gullers grupp, byrån där kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedts (fp) make Lennart Nordfors jobbar som seniorkonsult inom public affairs. Det skriver Makthavare.se i dag.

"Värt att notera i sammanhanget är också att Sjöstedt i debatten anfört att förändringarna av kulturstödet leder till att 'politiken och kulturlivet hålls på armlängds avstånd från varandra', något som tycks vara avsett att tolkas som positivt. Samma behov av avstånd mellan politiken och pr-branschen förefaller dock inte behövas", skriver sajten.

Enligt Madeleine Sjöstedts pressekreterare Simon Rothstein Frankander har Madeleine Sjöstedt inte varit inblandat i upphandlingen av byrå.

– Vi styr inte över upphandlingarna, det är kulturförvältningens tjänstemän som ansvarar för det och att påstå något annat är felaktigt, säger han till dagensmedia.se.

Enligt Simon Rothstein Frankander valdes Gullers grupp som pr-byrå långt innan Madeleine Sjöstedt och Lennart Nordfors gifte sig i somras.

Kulturförvaltningen tecknade i april 2010 ramavtal med pr-byråerna Gullers grupp, Veritas och Small world.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.