Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Mafioso stäms för utebliven lön

Publicerad: 21 Februari 2011, 15:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Bloggaren Sara ”Miss Bill” Billström jobbade som värdinna åt Dominika Peczynskis pr-byrå Mafioso. Nu planerar hon att stämma Mafioso för att få sin lön – som dröjt flera månader.


Ämnen i artikeln:

MafiosoDominika Peczynski

Det var i december förra året som Mafioso kontaktade den 20-åriga Sara " Miss Bill" Billström och hennes vän Ivana Krsticevic med ett jobberbjudande.

Uppdraget var att arbeta som värdinnor på Teknikmässan i Jönköping. Där skulle de dela ut flyers och presentera företaget Hanzas monter för kunderna.

3 000 kronor skulle de få för arbetet som pågick i fyra dagar. Men några pengar har ännu inte synts till enligt Sara Billström.

– Mafioso svarar inte när jag ringer, men när Ivana till slut fick tag på en anställd på kontoret fick hon höra att det inte finns några pengar. Sedan dess har vi ringt till kontoret en till två gånger varje vecka utan att få något svar, säger Sara Billström och fortsätter:

– Dominika har inte ens svarat trots att jag har skickat SMS och sagt att jag ska gå vidare till polisen. Det är helt tyst.

Hon berättar också att de varit i kontakt med Hanza, som i sin tur förklarat att de betalat Mafioso för länge sedan.

– Det hela känns väldigt kränkande. Vi var där i fyra dagar och så kul är det inte, särskilt inte när man inte får betalt. Vi håller ju inte på med välgörenhet.

Hon hävdar också att det finns fler anställda som inte fått betalt.

– Det var en trollkarl som arbetade med oss också och han har inte heller fått några pengar. Det är förjävligt.

Sara Billström och Ivana Krsticevic planerar nu att stämma Mafioso.

– Jag går arbetslös annars och har legat efter med räkningarna i två månader. Det är väldigt frustrerande.

Har ni haft någon kontakt med Dominika Peczynski efter det här?

– Ja, först skyllde hon på att hon var sjukskriven och sedan på att hon var i Thailand, antagligen med våra pengar. Jag blir bara irriterad, hon kunde åtminstone svara. Det här är så oprofessionellt.

Dagensmedia.se har sökt Dominika Peczynski, som enligt sin assistent inte finns tillgänglig för att kommentera den uteblivna betalningen.

Enligt Kronofogdemyndigheten har Mafioso AB just nu en skatteskuld på 94 633 kronor.

Deadline för skatteskulden är i dag och om pengarna inte inkommit till Kronofogden senare under dagen kan en utredning om Mafiosos ekonomiska situation komma att tillsättas.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MafiosoDominika Peczynski

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.