Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Lundsbergs rektor till attack mot medierna: "En förföljelse utan motstycke"

Publicerad: 29 Augusti 2013, 08:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

Staffan Hörnberg har fått sparken – och Lundsberg stängts. Nu slår rektorn tillbaka i ett öppet brev där han går hårt åt medierna.


Det har stormat rejält kring internatskolan Lundsberg efter nya uppgifter om misshandel på skolan.

I går kom så beskedet att Skolinspektionen stänger skolan. Samma dag meddelade styrelsen att skolans rektor Staffan Hörnberg fått sparken.

Men enligt Staffan Hörnberg själv är han – och skolan – föremål för en häxjakt bedriven av medierna. Det framgår av ett öppet brev som rektorn lagt upp på Facebook.

" Vi har kämpat och vi har stått rakryggad trots att vi har utsatts för en förföljelse som saknar motstycke. Det bör betonas att skolan har tagit den kritik som har framförts på största allvar och jag anser att vi har gjort en heroiskt insats för att tillrättalägga alla de brister som har påtalats", skriver han bland annat.

Staffan Hörnberg tillbakavisar också alla anklagelser om att han godkänt den förbjudna nollningen på skolan.

" Jag känner stor besvikelse och indignation att det görs gällande i media att jag skulle ha varit informerad och godkänt en nollning som kallas ubåten på Lundsberg. Påståendet är kränkande och det rör sig om rent förtal. Låt er inte förledas av denna anklagelse som bidrar till att skapa en förvirring och osäkerhet", skriver han.

Staffan Hörnberg vänder sig också mot att medierna rapporterat om stängningen av Lundsberg.

" Skolinspektionens beslut presenterades under triumfliknande former i direktsändning på webben vilket utlöste en våldsam känsloreaktion bland våra elever och personal som inte är försvarbar".

På Facebook har Staffan Hörnberg fått mycket stöd medan andra sågar uttalandet. Bland de kritiska rösterna finns bland andra Jonna Sima, politisk redaktör på vänstertidskriften Dagens Arena.

" Vi har utsatts för en förföljelse som saknar motstycke, säger Lundsbergs rektor. Proportionerna i detta uttalande saknar motstycke", twittrar hon.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.