Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Littorin tog över Moderaternas dag

Publicerad: 4 juli 2011, 17:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:05

Visserligen leder Moderaterna samtalet i de sociala medierna i dag. Men det politiska budskapet har överskuggats av Aftonbladets nya Littorin-skandal.


Enligt dagens Almedalsindex, framtaget av Pronto Communication, är Moderaterna det mest omtalade partiet i sociala medier i dag – på partiets egen dag.

Moderaterna har genererat 92 bloggträffar, jämfört med Socialdemokraternas 76 och Miljöpartiets – som hade sin dag i Almedalen i går – 65 bloggträffar.

”Inte oväntat har Moderaterna gått som tåget under sin egen dag men Miljöpartiet har inte förlorat momentum efter Fridolins alliansflirt igår. Fridolin själv har dock störtdykt likt en roséberusad kamikazemås”, skriver Prontos Rickard Nyman i en kommentar till dagens index.

Enligt Pronto har framför allt många av de socialdemokratiska blogg- och Facebook-inläggen handlat om Aftonbladets nya avslöjanden om Sven Otto Littorins sexchattar.

På ungdomsförbundssidan hade MUF inte en chans mot SSU efter SSU-ordföranden Jytte Gutelands deltagande i Aftonbladets live-debatt om Littorin-publiceringen..

”Det återstår att se om Erik Bengtzboe och MUF kan revanschera sig de kommande dagarna eller om något av de andra ungdomsförbunden vågar sig upp i ringen och utmana tungviktarna på allvar”, skriver Rikard Nyman.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.