Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Littorin talar ut – berättar om pr-strategin

Publicerad: 14 Juli 2010, 05:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:44

Den före detta arbetsmarknadsministern, med ett förflutet inom pr-byrån Kreab, ger nu sin version av hanteringen av Aftonbladets anklagelser.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2010DNAftonbladet

Allt fler frågor kring Sven Otto Littorins, och till syvende och sist även regeringens, krishantering har kommit upp till ytan efter att Aftonbladet publicerade den verkliga orsaken till ministerns avhopp.

Att Sven Otto Littorin valde att inte berätta hela sanningen på den omtalade presskonferensen där han aviserade sin avgång har rönt kritik, både bland politiker och bland pr-experter.

I dag bryter Sven Otto Litttorin i en ”intervju” i Dagens Nyheter. Men tidningen har inte fått träffa Sven Otto Littorin. Utan ex-minstiern, som tidigare i sin karriär jobbat som pr-rådgivare på Kreab, har svarat på tidningens frågor via mejl.

– Livet är en ingen handbok i pr. Man gör så gott man kan. Och när det är krig på alla fronter i ens liv samtidigt – om barnen, om hedern och i politiken – så är det så otroligt lätt att göra fel eller säga fel. Jag har bara försökt skydda mina närmaste. Även om inte det gick, så vet de åtminstone att jag försökt, skriver Sven Otto Littorin till tidningen.

Han fotsätter att förneka att han någonsin köpt sex, och säger sig inte veta vem kvinnan som hävdar att hon sålt sex till honom är.

Han svarar även på varför han inte kommenterade Aftonbladets uppgifter när han först konfronterades med dem.

– När Aftonbladet konfronterade mig på Visby flygplats kom jag från Stockholm och en förhandling i den vårdnadstvist som jag är en av parterna i. I det läget kom anklagelsen från Aftonbladet. Jag nekade och sa sedan ”inga kommentarer” för att få tid att smälta vad som sagts. Vi politiker vet att vi kan bli konfronterade med den här typen av uppgifter inför rullande kameror och att man måste tänka innan man svarar. Annars blir det ytterligare frågor och anklagelser som ska hanteras.

Det har även spekulerats i vem, eller vilka, som gav Sven Otto Littorin rådet att gå till attack mot mediernas bevakning av hans privatliv, samt räkna upp namnen på sina barn, under presskonferensen.

Var formuleringarna vid presskonferensen dina egna? 

– Helt och hållet, ja, skriver Sven Otto Littorin till DN.

Sven Otto Littorin förnekar dock att han skulle ha använt sina barn i pr-syfte.

– Jag skulle aldrig, aldrig utnyttja mina barn på det sättet. Jag trodde att min avgång skulle bespara dem obehag. Allt jag gjorde handlade i grund och botten om att skydda dem från mer obehagligheter.

Vidare säger Sven Otto Littorin i intervjun att han hoppas att han nu blir lämnad i fred.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2010DNAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.