Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Linda Waxin startar "inkluderande" kultursajt

Publicerad: 7 September 2015, 08:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Linda Waxin och Karolina Modig startar kultursajten Below Beneath.


Ämnen i artikeln:

Linda Waxin

Pr-konsulten Linda Waxin har, sedan hon slutade som vd på Edelman 2014, bland annat jobbat för Nöjesguiden. Nu startar hon en kultursajt, tillsammans med journalisten Karolina Modig.

På sajten, som lanseras på fredag under namnet Below Beneath, ska skribenterna skriva om poesi, filosofi, litteratur och konst. Men istället för traditionell kulturkritik och recensioner kommer skribenterna att använda epitetet "reaktioner".

– Vi vill skriva om kultur på ett nytt sätt, ett emotionellt och inkluderande sätt. Vi känner att det saknas i kultursverige, en sajt som sänker trösklarna och inte känns svåråtkomlig eller är för fin för vanliga människor, säger Linda Waxin, till Dagens Media.

Hennes eget favoritämne är poesi, medan Karolina Modig, som hon lärde känna på Spotlight PR 2008, har konst och litteratur som hjärtefrågor. De kommer också att bjuda in gästskribenter.

– Jag älskar poesi och har gjort det sedan jag var tonåring men det är svårt att hitta ny poesi eller någon som skriver om poesi. Sajten riktar sig till alla med ett rikt känsloliv som vill läsa emotionella texter och bli berörda.

Till en början finns inga sponsorer eller samarbetspartners.

– Vi hoppas absolut att vi ska ha det, fast inte på traditionellt sätt. Vi båda kommer från pr-sidan och vi kommer att vilja hitta samarbetspartners som känns rätt. Vi tycker att traditionell bannerannonsering förtar det känslomässiga. Det måste vara sådant som känns rätt i magen och känns rätt rent visuellt. Det får gärna ta sin tid. Jag har jobbat i den superkommersiella världen och det känns lyxigt att först få hitta rätt tonalitet innan man börjar leta annonsörer.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Linda Waxin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.