Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Lewis PR hjälper The Phone House genom krisen

Publicerad: 25 Februari 2011, 14:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Telekombolaget The Phonehouse har det hett om öronen efter SVT-dokumentären ”Sälj-sekten” i söndags. Pr-byrån Lewis PR hjälper till med krishanteringen.


Ämnen i artikeln:

SVTThe Phone House

– Vi är en grupp internt som jobbar med detta tillsammans med Lewis PR, säger Jonny Malmlöf, pr-ansvarig på The Phonehouse.

Krishanteringen de första dagarna efter Dokument Inifrån-dokumentären, där före detta säljare sågar säljkulturen och ledarskapet på företaget framställs, ger dock ett spretigt intryck.

Efter programmet anklagade vd:n Daniel Lindholm upphovsmakarna för ”grov förvanskning” och hotade att anmäla SVT till Granskningsnämnden. Ett par dagar senare gjorde han en helomvändning och bad i ett pressmeddelande om ursäkt för beteendet i programmet.

– Det gick snabbt i början. Precis efter programmet reagerade vi främst på hur uppgifterna i programmet tagits fram, istället för de allvarliga problem som dokumentären lyfte fram, säger Jonny Malmlöf och fortsätter:

– Vi var inte tillräckligt tydliga med att vi tar avstånd från beteendet i dokumentären, därför gör vi nu en kraftigare markering.

Nu inleder The Phonehouse ett åtgärdsarbete internt. Arbetsklimatet ska bli öppnare och ledningen ska bli bättre på att stötta chefer och medarbetare. Innan det är klart planeras inga externa åtgärder för att förbättra det stukade varumärket.

– Nu behöver vi arbetsro. Det kommer att dröja innan förbättringarna är genomförda och innan dess är det inte så mycket vi kan göra externt, säger Jonny Malmlöf.  

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTThe Phone House

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.