Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Lerbubbla målas med ljus

Publicerad: 9 Februari 2012, 05:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:33

Volkswagen Beetlen som skapats i lera hos SF Sergel är klar. Nu ska den lackas – med ljusprojiceringar.


Ämnen i artikeln:

VolkswagenSF

Skulptören Lasse Nilsson påbörjade arbetet att karva fram en Volkswagen Beetle ur en lerklump på nästan ett halvt ton, den 28 januari.

Nu är skapelsen klar och nästa fas i kampanjen är att involvera besökarna genom att låta dem måla lerbilen vi olika ljusprojiceringar.

– Det här med interaktiv ljussättning har aldrig tidigare gjorts i Sverige. Det har varit en utmaning att få ihop allt på ett övergripande plan men det är kul att se resultatet. Genom att aktivera målgruppen på det här sättet har vi skapat något som kan liknas vid en konstutställning, fast den är i kommerisellt syfte, säger Ted Andersson, kundansvarig på Crowd Stockholm.

Bygget av lerbubblan är ett samarbete mellan Volkswagen och SF och är ett led i lanseringskampanjen för den nya folkvagnsbubblan.

Jimmy Bolander, avgående operational director på Volkswagens mediebyrå Mediacom, säger:

– Vi har tillsammans med SF skapat en levande och annorlunda lösning med syfte att lyfta fram och förstärka det som är unikt med Beetle, nämligen dess design och form.

Själva den kreativa idén bakom projektet har tagits fram av Marie Hessel på SF Medias creative sales-team.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

VolkswagenSF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.