Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag28.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Låter modebloggare bo gratis

Publicerad: 18 April 2012, 04:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:25

Rica Hotels tar nu hjälp av bloggportalen Devote.se för att profilera sig inom shopping. I ”Room 505”, som både är ett rum och en blogg, kommer en bloggare checka in varje lördag.


Ämnen i artikeln:

AWB

– Med detta kommer läsaren få följa både en stad och ett rum, men fler än en bloggare. Det känns perfekt, säger Mikaela Persson, marknadschef Rica Hotels.

Rica Hotel är beläget i samma byggnad som PUB. Med hjälp av pr-byrån A World Beneath kom idén upp om att samarbeta med bloggportalen Devote.se.

– Bloggare ligger rätt i tiden och har en unik förmåga att kunna berätta vad som händer just nu. Dessutom skriver flertalet bloggare om just shopping och mode vilket passar vår vision om vad Rica Hotel Kungsgatan ska stå för, sager Mikaela Persson.

Nu lanserar de tillsammans ”Room 505”, som förutom att vara ett rum på hotellet, också är en blogg som kommer drivas av olika bloggare varje lördag fram till årsskiftet.

Satsningen ska fungera som en Stockholmsguide som ger inspiration och tipsar om bloggarens egna smultronställen.

– Vi hoppas att detta ska resultera i att folk känner sig sugna att komma hit och bo, men också fungera som en bra guide till personer som vill shoppa i Stockholm, säger Mikaela Persson.

Rica Hotels erbjuder gratis vistelse och lånar ut både kamera, ipad och diverse stylingprodukter till gästerna i ”Room 505”. Dessutom får alla gäster som bor på hotellet 10 procent rabatt i PUBs butiker, oavsett om de bloggar eller inte.

– Det är fler företag som visat sitt samarbetsintresse, så förhoppningsvis kommer vi snart kunna erbjuda fler rabatter, säger Mikaela Persson.

Vem som får tillgång till rummet bestämmer Devote.se, men tanken är att det ska vara både stora och små bloggare.

Matilda Niang

Ämnen i artikeln:

AWB

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.