Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Låten som fick säljchefens band signade av Universal

Publicerad: 25 Maj 2011, 11:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

När DagensPS:s säljchef Jim Jönsson greppade mikrofonen i plojbandet Owl & The Media Män hade han ingen aning om vad han startat. Just nu förbereder sig bandet för att släppa första singeln på anrika Stranded Records, som ägs av Universal.


Det var i samband med att DagensPS tog fram ett nytt stort annonsformat – skämtsamt döpt till "Big Bengt" efter vd:n Bengt Uggla – som idén att spela in en låt med samma namn föddes.

Men låten fick ett eget liv och helt plötsligt plockades den upp av Stranded Records, som alltså ägs av Universal Music.

– Det var av en ren slump som vår vd träffade en högt uppsatt kille på Stranded Records som tyckte att låten var så jävla rolig. Efter det blev vi signade, säger Jim Jönsson.

Jim Jönsson beskriver låten som "BizPop", eller "en mix av de klassiska ingredienserna peace, love and understanding. Kryddat med åttiotalistiska money talks. Big Bengt är en pastisch på 70- och 80-tal, inspirerad av Beatles, Style och Magnus Uggla".

Han berättar också att texten är en satir på den "genomkommersialiserade medievärlden".

Vad tänkte du när du fick höra att ni fått kontrakt med ett av världens största skivbolag?

– I och med att jag har spelat musik rätt länge var det kanske inte just i det här sammanhanget jag tänkte att jag skulle bli signad. Men det var väl dags någon gång. Jag har ju spelat musik nästan hela livet känns ju det här som en dröm, säger Jim Jönsson och skrattar.

Berätta om låten.

– Vi ville få till den där härliga 70-tals-känslan och har lagt ner mycket kärlek på den. Vi ville få lite "We are the world"-känsla.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Det är bara garv. Folk älskar "Big Bengt". Nu ska vi skicka ut noterna och texten så att folk kan spela den själva på after beachen.

Hur tror du svenskarna reagerar när de får höra låten?

– Allt annat än en förstaplats på Svensktoppen är en besvikelse.

Kommer vi få höra något mer från Owl & The Media Män?

– Självklart, vi har redan fått en massa idéer på galna covers och samarbeten som vi vill göra.

"Big Bengt" är producerad av Linus Sundvall på Soundwall och masterad på Cosmos Studios.

Hör låten här:

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/ifu_B8LGBok" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.