Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lars Adaktusson rasar mot det egna partiet

Publicerad: 24 mars 2015, 12:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Då den tidigare journalisten Lars Adaktusson inte får vara med i Kristdemokraternas partipresidium väljer han att tacka nej till att kandidera till posten som ledamot av Kristdemokraternas partistyrelse.


Ämnen i artikeln:

Lars Adaktusson

I morse föreslog Kristdemokraternas valberedning att partiets ekonomisk-politiske talesperson Jakob Forssmed ska bli partiets förste vice ordförande och att Emma Henriksson, gruppledare i riksdagen, ska bli andra vice ordförande.

Under rubriken "På förekommen anledning" delar nu Lars Adaktusson med sig av sina tankar kring händelsen.

"Min uppfattning i det här avseendet har av några personer i vårt parti upplevts som provocerande. Förändringsprocesser är smärtsamma och det är väl känt att det i den här typen av situationer inte sällan finns krafter som av skiftande skäl verkar för ett bevarande status quo", skriver Lars Adaktussion på sin blogg.

Vidare skriver han:

"Konkret har det här lett till att några inflytelserika partiföreträdare aktivt agerat för att mitt namn inte ska finnas med i det nya partipresidium som valberedningen haft i uppdrag att föreslå. Jag beklagar detta men inser självfallet att dessa personer är i sin fulla rätt att driva sin linje – även om det nu skett med metoder som i de flesta partier skulle anses dubiösa.

Min slutsats blev därför att dessa personers aktiva motstånd undergräver mina möjligheter att arbeta och ta ansvar för den politiska förnyelse som jag tror är nödvändig. Inför utsikterna att blockeras av interna motsättningar och bli en bricka i ett politiskt spel har jag därför, i dagsläget, valt att tacka nej till valberedningens fråga om jag vill kandidera till posten som ledamot av partistyrelsen".

Samtidigt understryker Lars Adaktusson att han även i fortsättningen tänker "arbeta stenhårt för partiet och kristdemokratins grundläggande värderingar" och att han kommer att både stödja och samarbeta med Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas nya partiledare.

Dagens Media har sökt Lars Adaktusson.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Lars Adaktusson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.