Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Lantmännen gör en Jamie Oliver

Publicerad: 27 April 2010, 12:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Utmanar skolköken att laga godare och nyttigare mat i tävlingen Skolmatsgastro.


Det är andra året som Lantmännen genomför tävlingen Skolmatsgastro, som ska sporra skolköken att höja ambitionsnivån. Juryn, bestående av Kurt Weid, grundare av kocklandslaget och köksmästare på Lantmännen; Annika Unt Widell från Skolmatens vänner; Karin Lidén, ordförande i branschföreningen Kost & Näring och Paul Svensson känd kock från bland annat Matakuten i TV4, utsåg i veckan Helenaskolan i Skövde till Sveriges bästa skolkök.

Nytt för i år är att vinnarens och de övriga fyra finalisternas varmrätter serveras på Melker Anderssons restaurang Kungsholmen till självkostnadspriset 25 kronor.

– Det här är ett sätt att göra tävlingen mer publik, utan att för den sakens skull slå sig för bröstet för att visa hur duktig man är, säger Peter Bergendahl, projektledare på Storåkers McCann, Lantmännens reklambyrå.

I dag var det Sjökarbyskolan, Söraskolan och Solskiftesskolan i Österåker som stod för matlagningen. 357 gäster köpte deras pocherad sejfilé med en krämig matkornotto, skogssvamp, örtsås och baconströssel.

Arbetsgrupp Storåkers:

Art directors Eric Ericsson och Henric Almqvist; copywriter Hanna Belander, cd Mia Cederberg; projektledare Peter Bergendahl och Malin Almqvist; original Eric Moretti.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.