Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Kungens advokat om prinshaveriet

Publicerad: 17 Oktober 2013, 04:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

Efter "Slottet brinner" slopar prinsens företag anonyma designsamarbeten.


Dagens Media har i flera artiklar berättat om prins Carl Philips designskandal. Det var i måndags som tidningen Form avslöjade att spökdesigners står bakom flera av prinsens projekt.

Efter publiceringen trädde formgivaren Eric Ericson fram och sa att det var han som ritade gnistskyddet "Slottet brinner" när han var handledare till prins Carl Philip för fyra år sedan.

Kungens advokat Axel Calissendorff, som också är styrelseordförande för prinsens företag CPhB Design AB, säger till Dagens Media att prinsen varit med sedan idéstadiet och varit en vital person i framtagandet av gnistskyddet.

– Han är designutbildad och känner Eric Ericson sedan tidigare och har bland annat samarbetat med honom under framtagandet av sin besticksserie.

Enligt Axel Calissendorff ville Eric Ericson vara anonym medan prinsen ville att de två tillsammans skulle stå för designen.

– Eric Ericson insisterade och prinsen väjde för hans åsikt och angavs därför med Ericsons uttryckliga samtycke ensam som formgivar. Så har det varit i fyra år nu.

Att han nu valt att träda fram har Axel Calissendorff inga synpunkter på. Däremot sticker han inte under stol med att det får konsekvenser för prinsen.

– Om man ser på den publicitet som uppstått är det uppenbart att prins Carls Philip hellre varit utan den.

För att undvika fler klavertramp har CPhB Design beslutat att slopa anonymiteten.

– Vi har sedan en tid kommit fram till att vi framöver ska ange alla som varit med och bidragit i väsentlig omfattning. Det är god informationspolicy.

Varför har inte prins Carl Philip kommenterat händelsen offentligt?

– Jag företräder hans företag i frågan, såsom styrelsens ordförande och ansvarig. Kungafamiljens medlemmar är ofta återhållsamma med egna kommentarer när det som här finns naturlig talesperson.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.