Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

”Kungen har tredubblat insatsen”

Publicerad: 31 Maj 2011, 05:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Ledarskribenternas syn på kungens förnekanden i gårdagens unika TT-intervju går isär.


I går kväll tog kungen bladet från munnen och ställde upp på en intervju med TT, där han dementerade alla uppgifter om porrklubbsbesök, komprometterande bilder och kontakter med kriminella.

Intervju innehöll inte mindre än 36 förnekelser har tidningen Metro räknat ut.

Ledarskribenternas och kolumnisternas kommentarer till kungens intervju går isär.

Medan Aftonbladets Lena Mellin och Svenska Dagbladets PJ Anders Linder tycker att saken nu är utagerad, är Dagens Nyheters Peter Wolodarski mer tveksam.

”TT-intervjun gör inte kungens kris mer begriplig. Om hela historien var elakt förtal, varför gick kungen inte ut och sade som det var redan i höstas? Varför talade han istället om att ”vända blad”, frågar sig Peter Wolodarski och jämför kungens blånekanden med förra presidenten Clintons berömda ”I did not have sexual relationship with that woman, Miss Lewinsky”.

”Den svenska kungen har med gårdagens TT-intervju tredubblat insatserna i sin egen förtroendekris. Sanningen avgör vart detta tar vägen.”

Aftonbladets Lena Mellin tycker att kungen ”gav sina tydligaste svar på länge” och kan ha lyckats rida ut stormen.

Enligt Mellin svarade kungen tillfredsställande på den viktigaste frågan – han visste inte om att vännen Anders Lettström varit i kontakt med kriminella för att köpa bilderna.  Om han hade vetat det hade han varit tvungen att abdikera, säger Lena Mellin till Aftonbladet.se.

Hon säger också att det var tydligt att kungen hade en plan för vad han skulle säga i intervjun, till skillnad från den ”bisarra presskonferensen i älgskogen”.

Svenska Dagbladet kommenterar inte kungens intervju på ledarplats i dagens tidning.

På ledarbloggen på svd.se skriver PJ Anders Linder:

”Nu har kungen dementerat klart och entydigt. Ska man ifrågasätta den dementin krävs hårda och tydliga bevis. Det duger inte att koka mer soppa på spik.”

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.