Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

"Kul att kulturen får så stor plats"

Publicerad: 3 Juli 2009, 11:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Att kulturen får mycket uppmärksamhet i Almedalen är veckans höjdpunkt, enligt kultur- och medieminister Lena Adelsohn Liljeroth.


Det berättade hon när Dagensmedia.se haffade henne på Donners Plats i Visby på fredagseftermiddagen. 

Vad har du gjort i Almedalen?

– Jag har talat på sammanlagt sex seminarier, lyssnat på två partiledartal, cyklat, badat, träffat många gamla och nya bekanta och har fått en hel del inspiration, säger Lena Adelsohn-Liljeroth.

Vad har varit höjdpunkten hittills?

– Den missar jag - det är ju Fredriks tal imorgon. Men annars är jag glad över att kulturen fått stor plats i årets vecka. Många lyfte på ögonen över Svensk Scenkonsts stora närvaro och undrade om kulturen verkligen hör hemma i Almedalen. Svaret är att det gör den.

Någon besvikelse?

– Kanske att det börja bli väldigt många arrangemang. Många bra seminarium har inte fått den uppmärksamhet och publik som de borde.

Vad kan vi förvänta oss från dig i höst?

– Vi har lagt en public service-proposition som ska behandlas. Vi har en ny radio- och tv-lag på gång samt filmutredningen i december, med nytt filmavtal. Dessutom har vi fått nytt besked i presstödsfrågan och där har vi tre månader på oss att svara EU-kommissionen. Så det är ganska mycket.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.