Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

KU kräver svar om Schlingmanns roll

Publicerad: 14 Oktober 2010, 12:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:35

Socialdemokraterna i Konstitutionsutskottet kräver svar från statsminister Fredrik Reinfeldt om Per Schlingmanns utnämning till statssekreterare för kommunikation.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaPer SchlingmannSocialdemokraterna

– Tjänsten är ett hjärtslag ifrån en ministerpost. Frågan vi Socialdemokrater ställer oss, och som gör att vi vill ha besked i den här frågan, är om skattemedel ska gå till en tjänst som snarare borde vara partipolitisk, säger Peter Hultqvist, socialdemokraternas gruppledare i KU, till Dagensmedia.se.

Han fortsätter:

– Vi har aldrig haft den här typen av tjänst tidigare, med inriktning på informationsarbete, kommunikationsstrategier och framtidsperspektiv. Vår farhåga är att man vill påverka den långsiktiga opinionen till regeringens fördel.

Peter Hultqvist säger att socialdemokraterna kan tänka sig att gå vidare med frågan:

– Det finns fler instrument, till exempel interpellationer, men om och hur man ska vidta ytterligare åtgärder det får vi återkomma till. Men klart är att vi med intresse ska fördjupa oss i den här frågan och se hur den här människan (Schlingmann reds.anm) jobbar framöver.   

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.