Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Kreab slagträ i politisk tvist

Publicerad: 12 September 2011, 10:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:59

Med hjälp av pr-byrån Kreab försöker allianspartierna i Stockholm skönmåla Slussen-projektet. Det hävdar Vänsterpartiet. Alliansen slår dock ifrån sig.


Ämnen i artikeln:

Kreab

I ett pressmeddelande hävdar Vänsterpartiets vice gruppledare, Karin Rågsjö, att Alliansen inte spelar med öppna kort i projektet att bygga om Slussen.

Vad Vänsterpartiet reagerar över är att Stockholms stad engagerat Kreab för att skapa en kommunikationsplan åt stadens anställda.

– Den borgerliga majoriteten använder skattebetalarnas pengar för att skönmåla sitt eget projekt, och sätter samtidigt munkavle på sin egen personal, säger Karin Rågsjö i pressmeddelandet.

Oliver Carrá, pressansvarig för Moderaterna i Stockholm säger:

– Det här känner jag inte alls till, förmodligen på grund av att det inte har med Alliansen att göra då kommunikationen kring Slussen hanteras av statsledningskontoret.

Hanna Brogren är chef för kommunikationsstaben på Stockholms stadsledningskontor. Det är hon som tillsammans med Kreab tagit fram kommunikationsplanen för Slussen.

– Jag vet inte alls vad Vänsterpartiet menar. Det här är ett beslut taget av mig och jag är tjänsteman och inte politiskt tillsatt. Kreab är en av våra upphandlade byråer och vi har valt att ta hjälp av dem i den här frågan.

Vad för slags arbete är det Kreab har utfört?

– Stockholm Stad har efter en omfattande dialog med stockholmarna tagit fram ett förslag för nya Slussen och därefter ordnat med en utställning där förslaget visas upp. Slussen är ett komplicerat projekt, det handlar om både vattennivån mellan Östersjön och Mälaren, trafikframkomlighet och att Slussen ska vara en trevlig del av stadsmiljön. För att kunna berätta om allt det här på ett begripligt sätt har vi valt att ta hjälp av Kreab.   

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Kreab

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.