Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kreab Gavin Anderson byter namn – blir Kreab

Publicerad: 30 januari 2015, 07:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:14

Kreab Gavin Anderson byter namn.


Ämnen i artikeln:

Kreab

Peje Emilssons pr-byrå Kreab, en av Sveriges största byråer, gick 2009 samman med Omnicoms Gavin Anderson. Sedan dess har det sammanslagna bolaget gått under namnet Kreab Gavin Anderson världen över.

Nu har bolaget beslutat att steka Gavin Anderson i namnet. Med start den 1 februari går den globala pr- och lobbybyrån under namnet ”Kreab”.

Namnbytet görs i samband med att Kreab firar 45 år som byrå.

Därmed är ordningen från 1970, då Kreab grundades av den då aktive moderaten Peje Emilsson, återställd.

För att revitalisera varumärket har även en ny logga tagits fram.

Samgåendet med Gavin Anderson har inte varit smärtfritt. Dagens Medias stora genomgång av landets största pr-byråers ekonomi visade att Kreab Gavin Anderson 2013 nådde lönsamhet för första gången sedan samgåendet.

– Med många av våra kunder har vi relationer som sträcker sig över flera decennier. Vår strategi är att stegvis och med lönsamhet bygga ett av världens främsta rådgivningsföretag inom kommunikation, säger Kreabs koncernchef Charlotte Erkhammar, i ett pressmeddelande.

Kreab består i dag av omkring 400 medarbetare spridda över 25 länder. 

LÄS ÄVEN:

Läs mer om Pr-Sverige i Dagens Media #15 2014, där vi kartlägger Sveriges 34 största pr-byråer. Som prenumerant kan du även läsa artikeln digitalt:

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kreab

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev