Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Kommunikationschefen lämnar krisande Indiska

Publicerad: 18 Januari 2016, 10:56
Uppdaterad: 18 Januari 2016, 12:04

Fredrik Henriksson blir ny presschef på Sas i Sverige.


Ämnen i artikeln:

IndiskaSAS

Med start i mars blir Fredrik Henriksson ny presschef på Sas i Sverige, och lämnar därmed sin roll som kommunikationschef och hållbarhetsansvarig för Indiska.

Klädkedjan har under en längre tid dragits med vikande försäljningssiffror och ansökte i förra veckan om företagsrekonstruktion. Valet att lämna Indiska menar dock Fredrik Henriksson inte har någonting att göra med krisen.

– Jag har haft fyra spännande år på Indiska, som är ett fantastiskt familjeföretag, och det klart att det känns lite tråkigt att sluta. Men det har ingenting att göra med den nuvarande situationen, jag fick det här erbjudandet innan rekonstruktionen inleddes, säger Fredrik Henriksson till Dagens Media.

Han menar sig vara övertygad om att de förändringar som Indiska nu genomför kommer att hjälpa företaget ur krisen.

– Det har såklart varit en utmanande tid, men jag tror att Indiska kommer att komma ur det här som ett ännu starkare företag. Det görs en hel del förändringar just nu, bland annat med en ny vd som för första gången kommer från utanför ägarfamiljen.

Vad tar du med dig från åren hos Indiska?

– Jag har befunnit mig i olika branscher, bland annat på Gullers Grupp och Canon Sverige, så från Indiska tar jag framför allt med mig erfarenheten av att kliva in i ett helt nytt område. Snabbheten inom retailbranschen tar jag med mig, dessutom att ha jobbat med hållbarhetsfrågor de senaste åren, som stärkt Indiska som varumärke.

Vad har du för ambitioner med Sas framåt?

– Till att börja med ska jag lära mig allt jag kan om branschen. Det känns fantastiskt roligt att börja på Sas, som är inne på en spännande resa just nu. Dessutom har företaget legat mig varmt om hjärtat ända sedan jag som sexåring flög för första gången. Nu vill jag fortsätta utveckla Sas redan starka medierelationer och även stärka hållbarhetsfrågorna inom flygbranschen.

Fredrik Henriksson tillträder den 7 mars och ersätter Malin Selander som i slutet av januari slutar för att tillträda som press- och pr-chef på Tele2 Sverige.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IndiskaSAS

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.