Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

KO-anmäls – för lyckliga kor

Publicerad: 6 Mars 2012, 07:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Arlas kossor är inte alls lyckliga. Det menar en privatperson, som anmäler den senaste Bregott-reklamen till Konsumentombudsmannen.


Ämnen i artikeln:

Arla

Arla har i flera år haft sitt reklammanér med de glada korna i Bregottfabriken. Men den senaste reklamfilmen, där en kalv springer runt och betar, har gjort en privatperson rejält förbannad.

Men "Årets nykomling", alltså kalven, är inte alls glad, menar privatpersonen, som nu anmäler reklamfilmen till Konsumentombudsmannen.

– Jag tycker att den bifogade reklamen av Bregott är missvisande då en kan få för sig att det är upp till kon och kalven att välja att vara ute och leva ett lyckligt liv. Att de snart ska slaktas framgår inte av filmen, skriver privatpersonen i anmälan.

Privatpersonen menar också att Arla använder mytologiserade bilder av "den belåtna kossan och kalven" för att sälja en produkt som kräver att djuren lever i trånga bås många månader om året.

– Ofta får de juverskador och genomgår trauman när de skiljs från sina ungar på regelbunden basis. Det är inte ok. Vanliga människor vet inte ens att kon måste kalva varje år för att producera mjölk. Otroligt missvisande, skriver anmälaren.

Det är nu upp till KO att ta ett beslut om reklamen är vilseledande eller inte.

Se reklamfilmen nedan:

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/yGdhrwlP5v0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Arla

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.