Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

KO-anmäler efter slakt på faddergrisen

Publicerad: 15 november 2011, 08:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Parken Zoo KO-anmäls av en privatperson som blivit fadder till en gris – bara för att få se den slaktad och matad till parkens tigrar.


Parken Zoo informerar på sin hemsida om sitt bevarandeprojekt där privatpersoner för en årlig summa kan bli fadder åt parkens olika djur. Personen som anmält Parken Zoo valde att bli fadder åt suggan Molly och hennes kultingar.

“Jag brinner för grisens rättigheter som djur”, skriver anmälaren till Konsumentombudsmannen och berättar vidare om det fadderbrev han senare fick skickat till sig av Parken Zoo.

I brevet står det att alla parken fadderdjur mår bra, men att suggan Molly och hennes kultingar slaktats för att ges som mat till parkens köttätande djur.

Eftersom anmälaren inte anser att slakt på fadderdjur är förenligt med programmets mål att ”bevara” anmäler han nu Parken Zoo till KO för falsk marknadsföring.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.