Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kavli överklagar PRV:s beslut – vill kämpa för Skyr

Publicerad: 23 januari 2015, 08:13
Uppdaterad: 20 juni 2016, 06:53

Patent- och registreringsverket häver varumärkesregistreringen för Skyr. Nu överklagar Kavli beslutet.


MJ

Markus Jacobsson


Dagens Media rapporterade tidigare i veckan om att patent- och registreringsverket (PRV) häver Skyrs varumärkesskydd.

Kavli, som säljer Skyr i Sverige sedan 2011, tar nu upp strid för att rädda sitt varumärke och överklagar beslutet till PRV.

Kavli anser att deras Skyr, en typ av isländsk yoghurt, fått ett etablerat varumärke på den svenska markanden. Mycket tack vare Kavlis omfattande marknadsföring.

– Kavli har utvecklat Skyr till ett favoritmellanmål som många svenskar förknippar med oss. Vi bedömer att vi har stora möjligheter att bibehålla ensamrätten till varumärket. Skyr är en viktig produkt för oss och vi har beredskap att fortsätta processen så länge vi behöver, säger Kvalis vd Gerhard Bley i ett pressmeddelande.

Lena Hedin är marknadsdirektör på Kavli:

– Vi har lämnat in en formell överklagan. Vi tycker att vi har bra argument för att Skyr ska fortsätta vara registrerat som ett varumärke i Sverige. Varumärket är även registrerat i Norge där processen i princip var densamma, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har investerat mycket i varumärket, vi har byggt Skyr från grunden. Det var helt okänt tidigare. Nu ligger varumärkeskännedomen på 49 procent vilket är väldigt högt för livsmedel.

Lena Hedin är hoppfull inför överklagan:

– I och med att vi även fått varumärket registrerat en gång, i höstas, ser vi det som en god möjlighet att få beslutet upphävt eftersom att de uppenbarligen ansett Skyr som ett uppbyggt varumärke.

Kavli äger även Varumärken som Västerviks senap och Bärry. Företaget är etablerat i Sverige, Finland, Danmark, Norge och England. Företaget har 250 anställda i Sverige och omsätter 840 miljoner kronor.

Dagens Media söker Kavlis marknadschef Lena Hedin.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev