Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Kamprad får konkurrens – av plankande kineser

Publicerad: 2 augusti 2011, 11:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

"11 Möbler". Så heter den kinesiska möbelbutiken som plankat Ikeas koncept rakt av. Nu utreder Ikea om det hela kan röra sig om ett varumärkesintrång.


Det är Reuters som varit på besök i det kinesiska varuhuset, som minst sagt påminner om svenska Ikea.

Själva varuhuset, som översatt till svenska heter "11 möbler”, har fyra våningar, är 10 000 kvadratmeter stort och ligger i Kunming City.

Inter Ikea Systems, som har sitt högkvarter i Nederländerna har nu bett sina jurister utreda om "11 Möbler" skyldiga till varumärkesintrång.

– De tittar just nu på om detta är ett varumärkesintrång eller inte, säger Ylva Magnusson.

Enligt Ylva Magnusson har varumärkesjätten flera gånger tidigare hamnat i konflikt med företag som plankat Ikeas koncept.

– Jag vet att det dyker upp företag med jämna mellanrum som ligger nära varumärket. Då tar vi kontakt med dem för en diskussion, och ibland blir det en juridisk prövning också, säger hon till Aftonbladet.

Enligt Reuters reporter Melanie Lee, som besökt varuhuset påminner allt från det blå-gula färgschemat, inredningen, minipennorna, restaurangen och Ikeas klassiska pilar om den svenska motsvarigheten.

Dock serveras inga köttbullar.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News