Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Journalist gripen efter nallekupp

Publicerad: 16 Juli 2012, 10:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

Nu uppger Ekot att en journalist har gripits i Vitryssland i samband med Studio Totals uppmärksammade nallekupp.


Ämnen i artikeln:

Studio Total

Studio Total ska i början av juli ha genomfört en nallekupp där de flög in i vitryskt territorium och släppte ner nallar med regimkritiska budskap över huvudstaden Minsk.

Själva kuppen har, på grund av pr-byråns tidigare bluffar, ifrågasatts av svensk media och vitryska myndigheter har dementerat att någon har flugit in i luftrummet.

Nu rapporterar dock Sveriges Radio Ekot att en journalist har gripits i Vitryssland på grund av att han har publicerat bilder av nallarna och budskapen på en vitrysk sajt. Journalisten har dock förnekat att han har tagit själva fotografierna.

Vad gäller den tidigare skepsisen mot kuppen så är det enligt Ekot uppenbart att nallarna verkligen släppts över Vitryssland då flera människorättsaktivister och invånare har bekräftat detta.

– Det var små nallebjörnar med fallskärmar och på dem satt lappar, men på något språk som jag inte förstår, berättar Svjatlana Turko, en äldre kvinna i vitryska Ivjanets, en liten stad väster om Minsk i Vitryssland, för Radio Svoboda.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Studio Total

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.